5
May

Cum a aparut ziua barbatului?

The following post is in romanian, because on 5th May we celebrate Men Day.

Campania “Ziua Bărbatului” a fost promovată pe toate mediile, de la tv la radio, presă, panotaj stradal, online, SMS, media neconvenţională, materiale promoţionale în locaţii HORECA şi în magazine, şi a beneficiat de o puternică susţinere prin mijloace specifice de PR.

Agentia de PR: THE PRACTICE
Numele campaniei: Ziua Bărbatului
Numele initiatorului proiectului: InBev România, cu brandul Bergenbier
Perioada de desfasurare: martie – mai 2007

Premise:
Pornind de la identitatea puternic masculină a Bergenbier, s-a stabilit obiectivul creării unei legături şi mai strânse cu consumatorii, care să marcheze pentru totdeauna teritoriul masculin şi complicitar al berii Bergenbier. Acest lucru a fost realizat printr-un concept puternic, inovator dar care a reuşit, în acelaşi timp, să păstreze ideea complicităţii între bărbaţi, care a consacrat acest brand.
iepurasii
Potrivit reprezentanţilor egenţiei, conceptul Zilei Bărbatului a venit în mod natural şi s-a potrivit ca o mănuşă pentru Bergenbier, iar de aici până la fapte nu a mai fost decât un pas. Campania şi-a propus să legitimeze existenţa unei zile dedicate Bărbatului, aşa cum 1 sau 8 Martie sunt zile ale femeii. Bergenbier a fost, mai întâi, mesagerul bărbaţilor, invocând într-o cheie amuzantă motivele care cer existenţa unei astfel de zile. Într-o a doua fază, s-a transformat în “vocea” care a proclamat Ziua Bărbatului pe 5 mai, iar în cea de a treia fază a devenit organizatorul celei mai mari petreceri cu ocazia acestei sărbători.

Campania de PR a avut rolul de a potenţa rezultatele promovării Zilei Bărbatului, dar şi toate acţiunile întreprinse de Bergenbier din cadrul acestei campanii. Pe de altă parte, pornind de la specificul activităţilor de relaţii publice, campania de PR a atins publicuri-ţintă pe care componenta de advertising nu le putea acoperi cu mesaje personalizate – mass media şi liderii de opinie.

Continuarea articolului pe http://www.iaa.ro/Articole/Studii-de-caz/Ziua-barbatului-sau-succesul-unei-campanii-integrate/1468.html

Popularity: 10% [?]

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Welcome to my website!
My name is George Olah and I am an entrepreneur and web developer. My favorite web domains are web development, online gaming, gamification and social shopping. If you need any work done in these fields please contact me!
Signup for the Newsletter

Twitter Updates
© Copyright 2010-2019 George Olah. All rights reserved. Proudly powered by WordPress.